Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

  1. A nagy szélvihar okozhat-e kárt a turbinában?

A turbina lapátok rögzítése duplán szegecselt és ponthegesztett. Így biztosan ellenáll minden szél okozta erőhatásnak (nyíróerőnek).


  1. Minden fajta szellőzőmotor helyett felszerelhető-e?

Teljeskörűen alkalmazható standard keresztmetszetű szellőző kürtőkhöz, de egyedi méretben is rendelhető, akár több turbinás változatban is.


  1. Mennyire időtálló?

A tengely csapágyakon támaszkodik, melyeket speciálisan úgy alakítottak ki, hogy a magas hőmérsékletnek is ellenálljon. A forgó rész légmentesen elzárt csapágyházban található. Dupla csapágyazás, zárt csapágyházban. Egy esetleges felújítás - csapágycsere, amely 15-20 évenként lehet esedékes, a helyszínen könnyen, gyorsan (3-5 perc alatt) elvégezhető, kis anyagköltséggel.

  1. Érdemes-e szellőző tisztítással egybekötni a turbinák felszerelését?

A szellőzést komplett rendszerként kell kezelni, minden esetben fontos a szellőzőstrangok tisztasága és átjárhatóságának biztosítása. Megfelelő eredmény csak tiszta légcsatornával érhető el!


  1. Mi a garancia az időtállóságára?

A huzatfokozó turbinák alkalmazása az 1960-as évekre nyúlik vissza, Amerikában és Nyugat-Európában évtizedek óta előszeretettel használják társasházak, panelházak ipari és mezőgazdasági épületek költségkímélő szellőztetésére.


  1. Enyhe szél esetén is működik-e?

Bármilyen enyhe szél a turbinát mozgásba hozza, ez a forgó mozgás vákuumot hoz létre a szellőzőkürtőben, ami felgyorsítja a levegő kiáramlását.


  1. Lehetséges-e a visszaáramlás?

A turbina úgy van kialakítva, hogy bármely irányú szél szellőzőkürtőbe való beáramlását megakadályozza!
© Copyright BIOMENTESÍTÉS Kft. Pécs :: Minden jog fenntartva. ::  +36 (72) 446-504   +36 (70) 276-2710  :: info@bioment.hu